Curriculum vitae

Opleiding

 

Clara Rooms – Hazeleger (1977) groeide op in Gelderland. Zij begon op zesjarige leeftijd met het bespelen van de blokfluit op advies van haar huisarts om een goede ademtechniek te ontwikkelen vanwege haar astma. Zij volgde blokfluit lessen bij Marion van der Veer. 

 

Na de middelbare school besloot Clara naar het Utrechts Conservatorium te gaan, waar ze les kreeg van Leo Meilink en Heiko ter Schegget.  Nadat ze in 2000 afstudeerde als "Docerend Musicus" behaalde ze in 2002 “met Onderscheiding” haar "Uitvoerend Musicus"-diploma. In datzelfde jaar ontving zij van het Prins Bernhard Cultuurfonds de “ Kunstanjer- muziekprijs”

 

Tijdens haar loopbaan specialiseerde Clara zich in het muzikaal begeleiden van kinderen met een beperking.

 

Naast de reguliere blokfluitlessen volgde Clara masterclasses bij o.a Rebecca Stewart, Marion Verbruggen, Ricardo Kanji en Sebastian Marq.

 

 

 

Uitvoerend musicus

 

Clara treedt regelmatig op, tegenwoordig vooral met haar Ierse folkband.

 

 

Docerend musicus

 

Clara is actief als docente in Zeeland.  Vijftien jaar is Clara met veel plezier en enthousiasme verbonden geweest aan de Zeister Muziekschool en gaf daar naast de reguliere lessen, les aan de “Jong talent” afdeling.  In dezelfde periode was zij ook werkzaam aan de muziekscholen van Enschede en Vianen.

 

In 2007 verhuisde zij naar het zuiden van Nederland en woont daar nu met haar man en dochtertje. Gelijktijdig heeft zij ook haar muzikale carrière naar Zeeland verhuisd. Zo opende zij in Terneuzen haar eigen "Muziekatier Othene" en verzorgt zij actueel ook aan de muziekschool aldaar ("Toonbeeld") de cursus “Kleine Visjes” voor jonge kinderen.

Telemann > Dolce - Clara Rooms-Hazeleger
00:00 / 00:00